Rumis doos voorkant

Rumis

2 Review(s)
Murmel

Nieuw

Rumis is een fantastisch bouwspel waarbij de de spelers ieder met een eigen kleur aan één en hetzelfde bouwwerk bouwen. De speler die aan het eind van het spel van bovenaf met zijn kleur het grootste oppervlak heeft weten te creeëren is de winnaar van het spel. Dit spel heeft verschillende prijzen en nominaties in de wacht gesleept.
EEN ABSOLUTE  AANRADER !

Meer details

3 Items

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

€ 49,99

Tax included
Verzending: 1 tot 2 dagen

If you buy this product, you will receive ~ Loyalty Points.
onze vermelding op www.keurmerk.info

Meer informatie

RUMIS, betekent 'stenen' in de de taal Quenchua, een taal uit de oudheid.

Rumis is een strategiespel met geometrische vormen en is gebaseerd op de bijzondere architectuur van de Inca's. Meer dan 500 jaar geleden bouwden de Inca's zeer grote bouwwerken met stenen waarvan sommige stenen meer dan 200 ton wogen. Deze stenen moesten vervoerd worden over onherbergzame gebieden. De bouwers plaatsten de stenen dusdanig tegen elkaar aan dat ze geen cement nodig hadden.

 

De spelers moeten met behulp van verschillende bouwstenen replica's maken van de bouwwerken die de Inca's maakten. Ze bouwen allemaal aan hetzelfde bouwwerk. Degene die zijn stenen op de slimste manier weet te gebruiken en het grootste oppervlak met zijn kleur weet te maken is de uiteindelijke winnaar van het spel.

Dit spel heeft wereldwijd al vele prijzen gewonnen, waaronder de Mensa Select Award. Dit is spel is in hout uitgevoerd. Ten opzichte van de plastic versie zijn er een aantal verschillen. De plastic versie heeft 4 speelvelden en deze houten versie heeft er 6. Daarnaast is er voor deze houten versie een uitbreidingsset te koop (Rumis+) waardoor het spel met 6 mensen gespeeld kan worden.

Inhoud:

- 44 houten bouwstenen in 4 verschillende kleuren
- 3 speelborden dubbelzijdig bedrukt (6 speelvelden)
- Spelregels

Datasheet

Soort spel Abstract strategiespel, Constructiespel
Leeftijd vanaf 8 jaar
Aantal spelers 2 - 4 spelers
Speelduur 20 - 30 minuten
Uitgever Murmel
Vaardigheden Waarnemen, Ruimtelijke relaties, Gegevens verzamelen, Selecteren, Plannen, Veronderstellingen maken, Logisch denken, Analyseren
Spelregels Nederlands
Bijzonderheden Eigen import, Mensa Select Awarded
Rated 4.73 on the scale 1 - 5 based on 3 customer reviews
Algehele beoordeling
Spelplezier
Duidelijkheid spelregels
Kwaliteit spelmateriaal
Prijs
Was deze review nuttig? ja Nee

Verslavend

"Dit is echt een geweldig spel. Hele mooie blokken en een plezier om te blijven puzzelen. Iedereen die dit speelt gaat op zoek waar ze het kunnen vinden.
p.s. Voor iedereen leuk, maar iedereen met beetje technische inslag raakt verslaafd :-)"

Algehele beoordeling
Spelplezier
Duidelijkheid spelregels
Kwaliteit spelmateriaal
Prijs
Was deze review nuttig? ja Nee

Geweldig spel

het is een spel dat je makkelijk uitlegt, redelijk snel speelt en altijd weer extra dimensies heeft zowel voor jong als oud. Heel jonge kinderen vinden het prachtig om met de mooie stenen te bouwen. Geweldig spel vreemd dat het niet zo bekend is geworden!

Algehele beoordeling
Spelplezier
Duidelijkheid spelregels
Kwaliteit spelmateriaal
Prijs
Was deze review nuttig? ja Nee

"Geweldig zo snel als alle leveringen worden bezorgd. Uit alle mailtjes is direct duidelijk hoe het met de bestelling staat. Ook geeft dit een vertrouwd gevoel. Er wordt serieus mee omgegaan. Ga zo door! " - RT Praktijk Vermeulen

"Heel snel geleverd. " - Klant