id="cms" class="cms cms-11 cms-webshop-keurmerk show-left-column hide-right-column lang_nl">

Webshop keurmerk

Onderstaand vindt u informatie over het Webshop keurmerk.

Webshop keurmerk:

Het Webshop keurmerk is een onafhankelijk keurmerk en webwinkels die bij dit keurmerk zijn aangesloten dienen zich ook aan de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving te houden.

De doelstelling van het keurmerk staat als volgt omschreven: "De Stichting Webshop Keurmerk stelt zich mede ten doel het vertrouwen van consumenten ten aanzien van internetaankopen, per telefoon, catalogus en post te vergroten." bron

 

De consumentenbond schrijft over het Webshopkeurmerk "..Het Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk zijn betrouwbaren keurmerken, omdat ze worden getoetst door de Raad van Accreditatie. ..." bron

 

Webshop keurmerk heeft ook een keurmerktoets ondergaan waarbij de betrouwbaarheid van het keurmerk een 10 kreeg. Meer informatie hierover kunt vinden op de website van consuWijzer. Hier is ook de volledige versie van de toetsuitslag te downloaden.

 

Per 1 juli 2012 is de stichting Webshop Keurmerk aangesloten bij de de Stichting Geschillen Commissie. Dit houdt in dat het Webshop keurmerk een eigen onafhankelijke geschillencommissie heeft die een bindend advies kan uitbrengen waaraan alle betrokken partijen zich dienen te houden.

 

Voor verdere informatie over het Webshop keurmerk verwijzen wij naar de site van het keurmerk

 

Wij wijzen u er nogmaals op dat bovenstaande uitsluitend ter informatie is. Wij hebben een aanvraag ingediend om het keurmerk te mogen voeren, maar mogen dit nu nog niet.