id="product" class="product product-1524 product-recto-verso category-52 category-constructiespel hide-left-column hide-right-column lang_gb">

Recto Verso

Reference: ger-01459

Bouw in wisselende teams aan een bouwwerk en ontvang punten afhankelijk van hoe snel het bouwwerk gebouwd wordt. De individuele speler met de meeste punten is winnaar van het spel.

Recto Verso (voorheen La Boca) is een waanzinnig leuk semi coöperatief familiespel.

€30.99 Tax included

Soort spel Cooperatief spel
Leeftijd vanaf 8 jaar
Aantal spelers 2 spelers, 2 - 3 spelers, 2 - 4 spelers, 2 - 5 spelers, 2 - 6 spelers
Speelduur 30 - 40 minuten
Vaardigheden Waarnemen, Niet impulsief zijn, Nauwkeurig zijn, Ruimtelijke relaties, Gegevens verzamelen, Relaties leggen, Selecteren, Vergelijken, Niet egocentrisch communiceren, Logisch denken, Analyseren
Spelregels Nederlands, Frans

Recto Verso is een heruitgaven van het waanzinnig leuke coöperatieve familiespel La Boca dat in het verleden werd uitgegeven door de uitgever Kosmos.
De uitvoering is wel iets verandert, maar het spelprincipe is nog het hetzelfde gebleven.

Spelbeschrijving

Spelers bouwen in teams van bestaande uit 2 personen aan hetzelfde bouwwerk. Een speler ziet dus het vooraanzicht en de andere speler het achteraanzicht. Aan de hand van deze aanzichten bouwen de spelers aan hetzelfde bouwwerk. Afhankelijk van hoe snel de spelers het bouwwerk gemaakt hebben ontvangen ze een aantal punten. Nu is het volgende team aan de beurt en bouwen aan het volgende bouwwerk.

Als alle spelers met alle andere spelers een keer een team hebben gevormd is het spel afgelopen. Afhankelijk van het aantal spelers kunnen één of meerder rondes gespeeld worden. De individuele speler met de meeste punten is de winnaar van het spel.

Dit spel doet een groot beroep op ruimtelijk inzicht. Daarnaast zijn 'kunnen samenwerken' en 'communiceren' zéér belangrijke vaardigheden..

Dit spel is echt een aanrader.

Inhoud

- Spelbord
- 100 puntenfiches
- 36 partnerfiches (30 kleine en 6 grote)
- 11 speelstukken
- 64 opdrachtkaartjes (32 makkelijk + 32 moeilijk)

Persoonlijke noot

Wat ik zo leuk vind aan dit spel is dat je moet samenwerken, maar dat er uiteindelijk maar één winnaar is. Zonder 'overleggen' zal het moeilijk zijn om dit spel te winnen.

Dit spel is één van mijn persoonlijke favorieten.

 

Latest Blog posts

Read latest posts from our blog.

RIP Rumis

De laatste exemplaren van Rumis Het einde nadert van de voorraad van de houten versie van Rumis (de 4-persoons versie). Heb je...

Feb 2, 2022 2417

Read More

Related articles

Read related articles from our blog.

Customers who bought this product also bought:

12 other products in the same category: